1e ronde Vaantjescompetitie

Eindelijk! Na 2 jaar mochten we zondag 7 november weer naar een wedstrijd. Weliswaar met een beperkt gezelschap maar we stonden er weer!
Met Anna, Melle en Geert ging we naar Schagen waar de 1e ronde van de Vaantjescompetitie werd georganiseerd.
Anna en Melle mochten gelijk de spits afbijten, in de poule onder de 10 jaar en mochten tegen elkaar strijden. Met slechts een punt verschil wist Anna de wedstrijd te winnen. De volgende partij wist Anna glansrijk te winnen met een full ippon (volle punten op alle onderdelen). Daarna kreeg Melle een sterke tegenstander tegenover zich. Het was dan ook geen verrassing dat hij deze partij met een full ippon verloor. Anna moest even daarna tegen dezelfde sterke tegenstander. Ze begon goed in fase 1 (karate) en wist zelfs een voorsprong te behalen. Helaas kwam de jongen goed terug en won de wedstrijd. Vervolgens was de laatste wedstrijd voor Melle. Hij wist deze wedstrijd overtuigend te winnen met een full ippon.
Aan het begin van de middag was het de beurt voor Geert. Hij deed mee in de poule onder de 12 jaar en had vier goede tegenstanders. Geert moest de eerste partij nog even inkomen maar wist de partij toch te winnen. De tweede partij ging stukken beter en wist hij al te winnen met een full ippon. De derde tegenstander was wel even lastig. Deze jongen kon stevige klappen uitdelen, maar Geert kon dit goed incasseren en wist de partij op techniek te winnen. De laatste partij ging helaas niet door omdat de tegenstander een blessure had opgelopen. Daardoor kreeg Geert toch punten zonder daarvoor te strijden.
Al met al heb ik dus hele mooie wedstrijden gezien en kunnen onze deelnemers bijzonder trots zijn op hun resultaat. Wij hebben er van genoten en kijken al uit naar de volgende wedstrijden.

Nieuws foto