Brons op het NK voor Budo Yujo

Opnieuw een primeurtje voor Budo Yujo, de eerste podiumplaats bij het fighting op het NK is binnen.
Mathijs werd derde tijdens de Nederlandse kampioenschappen die gehouden werden tijdens het Colin Kist toernooi. Samen met Ryan(10) en Mathijs(16) gingen we hierheen. Ryan was nog te jong om mee te doen met het NK dus voor hem was alleen de deelname aan het Colin Kist toernooi mogelijk.
Voor Ryan was het de eerste keer dat hij mee deed met de gevorderde. Hij moest zich al om 8:30 uur melden voor het wegen. Pas om 13:00 uur kon hij eindelijk de mat betreden. De eerste wedstrijd begon hij wat voorzichtig. Hij kwam hierbij duidelijk nog wat tekort maar wist zich toch goed staande te houden. De tweede partij ging heel mooi gelijk op en Ryan wist hierbij op voorsprong te komen. Zijn tegenstander wist in de slotseconde nog een punt te halen waardoor ze op een gelijke score kwamen. Doordat hij 1 ippon minder had ging de winst naar de tegenstander. Ook bij de derde partij was Ryan lekker bezig. Door een paar kleine foutjes verloor hij ook deze partij. Voor de eerste keer op zo’n zwaar toernooi heeft hij het heel goed gedaan.
Mathijs was om 15:15 uur aan de beurt om de mat op te gaan. Daar zag hij gelijk dat het niveau hoog was. Ook Mathijs begon te voorzichtig en verloor deze wedstrijd met een full ippon (op alle 3 onderdelen een volle punt). Bij de tweede wedstrijd kwam zijn tegenstander niet opdagen en kon hij deze dus makkelijk claimen. De derde partij begon hij ook voorzichtig. Gelukkig kreeg hij de ruimte om in de wedstrijd te komen en won hij deze partij met een full ippon.
De vierde partij was tegen degene die eerste is geworden in de poule. De zwaarste wedstrijd eigenlijk. Toch had Mathijs vertrouwen gekregen en hield zich hier nog aardig staande. Hij verloor deze wedstrijd met een full ippon. Voor Mathijs was het de eerste keer op het NK. We zijn dan ook enorm trots dat hij al gelijk een podiumplaats heeft weten te bemachtigen.

Budo Yujo is gespecialiseerd in jiu jitsu lessen en eigenlijk leer je drie zelfverdedigingskunsten in één pakket want het judo, karate en aikido zijn ontstaan uit deze meest veelzijdige vorm van Martial Arts. Wij geven les van jong tot oud, recreatief tot wedstrijdgericht in een hele prettige en sociale leeromgeving.
Nieuwsgierig geworden? Er is momenteel weer plaats in alle drie de lesgroepen.

Nieuws foto