Budo Yujo bij de 4e ronde van de Vaantjescompetitie.

Zondag 22 mei was in Schagen de 4e ronde van de vaantjescompetitie en Budo Yujo was weer van de partij. Met 6 deelnemers gingen zij de strijd aan met de andere budoscholen uit de omgeving.
Voor Caithlin was het haar eerste wedstrijd. Ze begon gelijk grandioos. Haar eerste partij won ze met een full ippon (Volle punten op alle 3 de onderdelen). De tweede partij was wat lastiger. De jongen waar ze tegen moest was een halve kop groter en net wat sterker. Ondanks haar goede tegenstand verloor ze deze met een full ippon. De derde partij won ze daarop weer met 8-2. Daarna moest ze weer tegen de sterke tegenstander en verloor ze ook met een full ippon. Voor haar eerste toernooi deed ze het heel erg goed.
Anna deed het ook heel erg goed. Ze wist alle vier de partijen te winnen, waarvan drie met een full ippon. Omdat het zo goed ging besloot ze daarna ook mee te doen met de poule van -12. Hier had ze het wel wat moeilijker. Ze mag dan gelijk tegen Melle. Deze weet ze nog te winnen met 7-6. Je merkt dat Melle en Anna flink aan elkaar gewaagd zijn. De tweede partij die ze tegen elkaar spelen weet Melle te winnen met 9-7. De andere tegenstander van Melle en Anne is net iets te sterk voor beide. Toch weet Anna in de laatste partij toch voor te komen met 5-4. Echter in de laatste seconde weet de tegenstander nog een ippon te scoren en verliest ze met 6-5.
Bram mocht als eerste op de andere mat de spits afbijten. Voor Bram waren de tegenstanders nog een maatje te groot. Bij de tweede partij kreeg hij een stoot tegen zijn ribben waar hij al last van had. Hij kon deze partij daardoor niet afmaken. Bij de derde partij viel de tegenstander na de worp vol op hem waardoor hij nog meer last kreeg van zijn ribben. Bram verbeet zich en wist de wedstrijd toch af te ronden. Hij bleef alleen wel last houden en besloot daarom de laatste partij niet mee te doen.
Janneke en Geert zaten samen met nog een tegenstander in 1 poule. De eerste twee partijen waren meteen tegen elkaar. Door de ervaring wist Geert in fase 1 meer punten te scoren als Janneke. In fase 2 en 3 gingen ze aardig gelijk op. Door de punten in fase 1 weet Geert beide partijen te winnen. Geert moet daarna tegen de andere tegenstander in de poule. Hij weet de eerste partij met 7-3 te winnen. Ook Janneke wint de eerste partij met 8-3 van deze tegenstander. De tweede partij weet Janneke ook te winnen. Ze staat met 9-6 voor en heeft alleen nog een ippon nodig in fase 1. Ook deze weet ze met een mooie combinatie te maken. Het wordt dus een full ippon voor Janneke. Daarna mag Geert weer tegen hem. Dit keer verliest Geert met 6-4.
Het was al met al weer een mooie ervaring. Het is mooi om te zien hoe de leerlingen groeien tijdens dit soort toernooien. Voor de wedstrijdtraining zijn er weer genoeg aandachtspunten zichtbaar geworden. Maar we zijn vooral ontzettend trots op wat onze deelnemers hebben laten zien.

Nieuws foto