Budo Yujo bij de vaantjescompetitie in Julianadorp

Zondag gingen we met de wedstrijdploeg naar Julianadorp voor de vaantjescompetitie.
Voor de groep onder 10 jaar hadden we 5 deelnemers, namelijk Caithlin, Reno, Tigo, Rafaël en Diana. Reno, Tigo, Rafaël en Diana kwamen samen in 1 poule en moesten dus allemaal tegen elkaar. Caithlin zat als enige in een andere poule en kreeg stevige tegenstanders tegenover zich. Toch weet ze alle vier de wedstrijden overtuigend te winnen waarvan 1 zelfs met een full-ippon (volle punten op alle drie de onderdelen). Ook maakte ze meerdere mooie en beheerste heupworpen.
Voor Diana was dit de eerste wedstrijd en ze heeft net 1 wedstrijdtraining mee gedaan. Maar ondanks haar beperkte ervaring deed ze het vandaag erg goed. Rafaël en Tigo weten nipt van haar te winnen. Diana weet met haar laatste partij de winst naar haar toe te trekken en wint net van Reno.
De vrienden Tigo en Rafaël moesten dus ook tegen elkaar. Dat ze vrienden zijn zie je niet terug, ze gaan er vol voor. Tigo is meteen erg fel en scoort meteen goede punten. Daarna komt Rafael nog goed terug. Het werd een hele mooie partij die Tigo net met 9-8 weet te winnen.
Voor Reno kantelde vandaag het dubbeltje net de verkeerde kant op. Ondanks dat hij heel stevig bleef staan verloor hij de partijen steeds net op punten. Voor Tigo was dat dus precies andersom hij wist de partijen in zijn voordeel te beslissen. Hij won dus alle drie de wedstrijden.
Rafaël deed het ook heel goed en won twee van de drie wedstrijden.

In de middag mochten Anna, Melle en Janneke laten zien wat ze kunnen in de groep onder de 12 jaar. Anna en Melle zaten samen met 3 andere in een poule. Janneke zat samen met 2 grote jongens in een poule. Echter bij Janneke ging het al snel mis. Ze weet zich nog goed staande te houden en komt zelfs voor op punten. Helaas bij een worp valt ze volledig verkeerd op haar schouder en moet ze naar de huisartsenpost. Het was dus voor haar snel afgelopen.
Melle had vandaag een hele goede dag. De eerste 3 partijen weet hij overtuigend te winnen, waarvan 2 zelfs met een full ippon. Dan moet hij vervolgens tegen Anna. Zij trainen geregeld met elkaar dus kennen elkaar goed. De eerste punten zijn voor Anna. Ze staat voor maar Melle komt goed terug. Melle weet vervolgens een worp en een houdgreep te maken en wint daarmee met full ippon. Melle moet dan vervolgens tegen een tegenstander die een halve kop groter is. Hier komt hij duidelijk kracht tekort en verliest dan met een full ippon. Opmerkelijk is dat hij dus wel weet te winnen tegen deze tegenstander. Voor Anna was het dus ook een goede dag. Ze wist haar partijen met hoge punten te winnen waarvan 1 zelfs met full ippon. Alleen tegen Melle verloor ze dus net aan.

Het was voor alle onze deelnemers weer leerzame ervaring. Voor de wedstrijdtraining zijn er weer genoeg aandachtspunten zichtbaar geworden. Maar we zijn vooral ontzettend trots op wat onze deelnemers hebben laten zien. We hopen dat de schade bij Janneke beperkt is en dat ze maar snel mag herstellen.

Nieuws foto