Budo Yujo bij Vaantjescompetitie Julianadorp 20 januari 2019

We hebben een primeur! Ryan heeft zondag 20 januari 2019 zijn zwarte vaantje behaald. Hij is hierbij de eerste deelnemer van de Vaantjescompetitie die het zwarte vaantje heeft behaald. We zijn daarom ook bijzonder trots op hem!
Daarbij zijn we natuurlijk ook trots op de rest van onze leerlingen. In totaal gingen we met 11 deelnemers naar de vaantjescompetitie.
Zowel Coen als Thijs zaten in een poule met twee sterke tegenstanders. Ze verloren hierbij allebei hun eerste wedstrijd met een full ippon (op 3 onderdelen een volle punt). De tweede wedstrijden waren net zo zwaar maar ze wisten hier toch behoorlijk wat tegenstand te bieden. Helaas verloren ze deze tweede partij ook. Daarna moesten ze tegen elkaar en wist Thijs op kracht de wedstrijd te winnen.
Ryan ging gelijk goed van start. Hij was heel goed aan het combineren met de technieken zowel in fase 1 en 2. Hij was bij zijn eerste partij al zo goed bezig dat hij na deze partij al genoeg punten had voor zijn zwarte vaantje. De volgende drie partijen weet hij ook overtuigend te winnen. Alleen de laatste partij is tegen een hele sterke meid en komt hij net tekort. Revi zat in de poule van Ryan en had dus best zwaar. Toch wist hij zelfs bijna van Ryan te winnen. Het was dat Ryan op de valreep nog wat punten wist te scoren waardoor Ryan won. Revi wist echter de eerste en derde partij overtuigend te winnen.
Britt was vandaag onverslaanbaar. Wat heeft die meid een kracht. Ze wist zelfs van alle jongens in haar poule te winnen. Ze had bij drie wedstrijden zelfs met een full ippon gewonnen.
Daarna was het de beurt aan Mathijs en Rae. Mathijs wist alle partijen overtuigend te winnen. Rae won zelf twee van de drie wedstrijden met een full ippon. Ze had hiervoor maar 30 seconde nodig.
Tegelijkertijd waren ook de duowedstrijden. Annika en Merel wisten ons gelijk te verrassen met een geweldige start van de wedstrijd. Wat zijn deze meiden de afgelopen tijd gegroeid. Sammy-Jo en Keano hadden daardoor moeite om van deze meiden te winnen. Door de ervaring van Sammy-Jo en Keano wisten ze twee keer te winnen. In hun poule zat echter nog eens sterker duo waar beide duo’s net niet van konden winnen. Beide duo’s haalde mooie cijfers. Door de hoge cijfers wisten Keano en Sammy-Jo niet alleen hun blauwe,- maar ook hun bruine vaantje te ontvangen. Zij kunnen dus het eerste duo zijn die hun zwarte vaantje binnen halen. We wachten de volgende wedstrijd dan ook in spanning af. Marijn en King wisten met alle wedstrijden te winnen en haalde hierbij hoge cijfers. Ze bleven bij alle wedstrijden op hetzelfde goede niveau draaien.
Al met al dus een super geslaagde middag!

Nieuws foto