Budo Yujo bij Vaantjescompetitie in Schagen

Op zondag 26 mei gingen we met 13 leerlingen met frisse moed naar Schagen om daar te strijden tegen de bevriende scholen.
Als eerste was Geert aan de beurt. Het waren zijn eerste wedstrijden en wat deed hij het goed. Het lukte hem helaas niet om een wedstrijd te winnen. Er was 1 partij die eindigde met gelijk aantal punten maar deze verloor hij doordat de tegenstanders meer ippons (volle punten) had gescoord.
Vervolgens waren Revi, Keano, Britt en Daniël aan de beurt. Omdat er op twee matten tegelijk werd gespeeld moest de coach zijn aandacht verdelen.
Ook voor Daniël waren het zijn eerste wedstrijden. Daniël was net 10 jaar geworden en door zijn lengte moest hij meedoen met de poule van -12. Dit was voor hem een maatje te groot. Toch zag je hem met elke wedstrijd groeien en wist toch zijn punten te scoren waardoor hij ook met een vaantje naar huis kon.
Voor Keano en Revi ging het een stuk beter. Zij wisten alle 4 de wedstrijden te winnen, waarvan Revi 3 van de 4 wedstrijden met een Full ippon (totale score op de 3 fasen) heeft gewonnen en Keano alle 4 de wedstrijden met een Full ippon heeft gewonnen.
Ook bij Britt ging het erg goed. Zij heeft bijna alle partijen gewonnen. Bij 1 partij werd het gelijkspel. Na een minuut rust ging de partij weer verder. Bij de verlenging heeft ze helaas verloren.
Hierna waren de Mathijs en Rae aan de beurt. Tegelijkertijd waren op de andere mat de duo wedstrijden. Mathijs mocht als eerste beginnen. Hij had maar 1 tegenstander waar hij 3 wedstrijden tegen moest. Hij begint gelijk goed en weet de partij te winnen. Vervolgens mocht hij na 2 minuten gelijk weer aan de bak. Na een feestje van de avond ervoor zag je dat dit een aanslag was op zijn conditie. Hij ging dus onderuit met een full ippon. Na een wat langere pauze mocht hij weer aan de bak en wist deze overtuigend te winnen met een full ippon.
Tussendoor waren de wedstrijden van Rae. Rae liet zien wat ze waard was en wist alle partijen overtuigend te winnen. Ze was lekker fel en wist mooie combinaties te maken. De tegenstanders hadden geen schijn van kans.
Ook de duo’s draaiden lekker, deze dag. Marijn en King deden mee in een poule van 4 en de verschillen onderling waren klein. Ze wonnen 2 wedstrijden en verloren er 1 en gingen apetrots met een groen en een blauw vaantje naar huis.
Sammy-Jo vormde een nieuw duo met Yuri en ze hadden vandaag hun primeur. Hoewel het best lekker ging was duidelijk dat ze de routine er nog in moeten slijpen. Desondanks gingen ze vandaag met 2 vaantjes naar huis; een witte en een gele. Een prima prestatie voor de eerste wedstrijd samen.
Hun tegenstanders draaiden al wat langer mee in de Vaantjescompetitie. Merel en Annika lieten zien dat ze flink gegroeid waren sinds hun laatste toernooi. Ze wonnen al hun wedstrijden en kregen de complimenten van de jury dat ze zoveel vooruitgang geboekt hadden in het duo system. De dames verlieten de mat met een bruin vaantje.

Nieuws foto