Budo Yujo op de 2e vaantjescompetitie

Zondag 6 februari was de 2e vaantjescompetitie in Alkmaar. Met 7 leerlingen gingen we die kant op. We hadden 4 kandidaten voor het duosystem en 3 kandidaten voor het fighting.
Anna mocht gelijk de spits afbijten met fighting. Bij haar eerste partij moest ze nog even op gang komen. Na een 9-4 achterstand wist ze de overhand te pakken en won ze met 11-9. De volgende partij wist ze overtuigend te winnen met een full-ippon (volle punten op alle onderdelen). De partij daarop won ze met 8-3.
Gelijktijdig mochten de duo’s op de andere mat hun kunsten vertonen. Met nog twee weken voor het NK was dit een mooie generale repetitie. Helaas was er door Corona geen tegenstanders vanuit andere scholen en konden ze alleen tegen elkaar strijden. De eerste partij werd gewonnen door Iris en Thijs. Na uitgebreide feedback van de scheidsrechters mochten ze daarna weer tegen elkaar. Merel en Annika hadden de tips goed weten toe te passen en wonnen daardoor de tweede partij. Omdat de stand daarop gelijk was moesten ze nog een keer tegen elkaar. Nu stonden Iris en Thijs op scherp en lieten ook verbeteringen in de technieken zien. Hierdoor wonnen zij de laatste partij.
Daarna waren Geert en Janneke aan de beurt met fighting. Ze zaten samen in 1 poule. Geert mocht de spits afbijten en met een hele mooi worp wist hij de partij met een full-ippon te winnen. Vervolgens mocht Janneke tegen de eerste jongen uit de poule. Met een mooie partij wist ze met 6-1 te winnen.
De volgende partij was tussen Geert en Janneke. Geert had veel moeite om Janneke naar de grond te krijgen maar wist wel de partij met 6-1 te winnen.
Daarna mocht Janneke tegen de derde jongen uit de poule. Deze wist ze overtuigend met een score van 13-3 te winnen.
Geert was daarna weer aan de beurt. Helaas was na zijn worp de partij afgelopen en kon hij net geen houdgreep maken waardoor hij met 9-7 verloor.
In de wedstrijd daarop moesten Geert en Janneke weer tegen elkaar. Ondanks dat Janneke goede tegenstand bood wist Geert met een full-ippon te winnen.
De laatste partij van Janneke eindigde met 2-2. Helaas had de jongen een ippon gescoord en dat telt zwaarder als twee losse punten. Daardoor ging de winst naar de jongen.
We kunnen dus weer bijzonder trots zijn op onze leerlingen en naast de goede resultaten hebben we als team ontzettende veel geleerd. Nu nog alle tips en tricks toepassen en dan op naar het NK.

Nieuws foto