Open Noord Hollandse Kampioenschappen 2019

Op een zonovergoten zaterdag ergens in juni begaf Budo Yujo zich met zes deelnemers naar de Open Noord Hollandse Kampioenschappen. Deze zes strijders begaven zich in het Jiu jitsu strijdgewoel om eens wat wedstrijd ervaring op te doen en misschien wel wat edelmetaal te scoren voor op de schoorsteenmantel voor thuis.
Het damesduo Annika en Merel kreeg op dit bloedstollend warme toernooi de eer om in de openingswedstrijd te strijden, zodat alle ogen van het publiek ook echt op hun gericht waren.
Zij lieten ons dit toernooi zien dat je, om te winnen, vooral eerst veel moet verliezen. En wat kunnen ze fantastisch verliezen! Soms maar met een nipt puntenverschil, soms met iets meer verschil en bij verrassing, als er ineens toch een tegenstander staat terwijl je net nog dacht de winst toegewezen te krijgen…Telkens weer gaven ze blijk van een onverwoestbaar optimisme. Dit duo laat ons zien wat het belangrijkste is op zo’n toernooi’: gewoon genieten.
Ryan mocht bij het fighting de spits afbijten. Zijn eerste partij was al voorbij voordat de camera bij de mat was, dus deze winst kennen we straks alleen nog maar als een goed verhaal. De tweede partij verloor hij en dit bleef niet zonder gevolgen. In partij drie en vier herpakte hij zich waardoor hij in de finale stond, tegenover de enige tegenstander waarvan hij verloren had! Deze mentale dreun kwam hij niet meer te boven en na een spannende pot claimde hij het zilver voor op zijn schoorsteenmantel.
Nu was het moment van de waarheid voor Revi. Dit was zijn primeur op een ‘groter’ toernooi en hij had het er maar zwaar mee. Omdat zijn tegenstanders ook de beroerdste niet waren hadden ze alvast één tegenstander van hem naar de EHBO-post gestuurd, dus kon hij deze winst zonder zweet claimen. Bij hem staat er sinds vanavond brons op de schoorsteenmantel.
Mathijs was de volgende van onze school die mocht laten zien wat hij waard was. Zijn tegenstanders logen er niet om en het ging er best hard aan toe, maar helaas moest hij zijn meerderen erkennen. Hij verloor alle partijen, soms nipt, soms iets minder nipt en greep met een vierde plaats net naast het edelmetaal.
Uiteindelijk sloot Rae de dag af met twee wedstrijden tegen twee verschillende tegenstanders. De eerste partij won ze keurig met full ippon. Haar tweede tegenstander had net iets meer ervaringen ze verloor deze spannende pot met slechts één punt minder.
Voor ons was het een leuke en leerzame dag en we weten weer waar we aan werken moeten. We hebben genoten van onze kanjers en zijn ontzettend trots op hun allemaal.

Nieuws foto