Vaantjestoernooi in eigen huis bij Budo Yujo.

Vorig jaar werd ons gevraagd of wij het leuk zouden vinden als een keer het vaantjestoernooi bij ons georganiseerd zou worden. Door het grote succes hebben wij hierop gelijk ja gezegd. Vandaag 17 november was het dan zover. Het vaantjestoernooi werd bij ons gehouden.
Ze zeggen wel dat sport verbroederd, dat is ook echt zo. Doordat een deel van de organisatie vanwege andere afspraken niet aanwezig konden zijn kwamen voor de wedstrijden scheidsrechters tekort. Zo werd er door de organisatie gevraagd of er scheidsrechters uit het land mee wilde helpen. Zo stond er vanochtend een scheidsrechter uit Markelo die ons uit de brand hielp. Ook qua EHBO werden we uit de brand geholpen door de plaatselijke EHBO waarbij één ook nog ingezet kon worden als scheidsrechter. Het blijft een klein wereldje.
We zijn altijd erg zuinig op onze leerlingen en laten die niet zomaar meedoen met wedstrijden. Dit om teleurstellingen en blessures te voorkomen. Maar wat doe je als er net twee leerlingen, twee broertjes, al na de eerste les op de wedstrijdtraining verschijnen. Je geeft aan dat het nog wat vroeg is om mee te doen met de wedstrijdtraining maar dat we over een paar maanden wel gaan kijken of het wat voor ze is. Dit werden uiteindelijk een paar weken en bij de eerst volgende wedstrijd vroegen ze al of ze mee mochten doen. Dat was dus vandaag. En als één van de twee meteen al alle wedstrijden weet te winnen dan geeft dat hoop voor toekomst.
Geert mocht vandaag als eerste starten. Hij deed het harstikke goed. Een partij verloren, één gelijkspel en bij de laatste stond hij voor maar moest afhaken vanwege een blessure.
Daarna was Lwiegino aan de beurt, één van de twee hiervoor genoemde broertjes. Hij begon wat voorzichtig en dat is ook logisch. Hij heeft helaas drie partijen verloren maar voor de eerste keer ging het best goed.
Liezayro is dus de ander broer die alle drie de partijen wist te winnen. Hij ging er meteen vol voor. Hij moest tegen King, ook van onze school. Dit werd gewonnen door Liezayro. De tweede partij won hij zelfs met een full-ippon (op alle 3 onderdelen een volle punt).
King wist zijn tweede partij te winnen en bij de derde partij won hij ook door een full-ippon.
Bij de volgende ronde waren Keano en Revi aan de beurt. Keano wordt elke toernooi beter en weet tegen een sterke tegenstander gelijk te spelen. Later moet hij nog een keer tegen hem en weet hij de partij zelfs te winnen. Ook de andere partijen weet hij overtuigend te winnen waarvan één ook met een full-ippon. Revi verloor de eerste wedstrijd doordat hij wat onrustig begon. De tweede wedstrijd ging al een stuk beter en won deze op kracht. Daarna moest hij weer tegen de tegenstander van de eerste partij en wist nu wel te winnen.
In de laatste groep zat Joris. Joris ging er gelijk voor en weet de eerste twee partijen overtuigend te winnen. Bij de derde partij is zijn energie op en dat is duidelijk te zien. Hij moet uiteindelijk de partij opgeven.
Als laatste waren er twee van onze duo’s aan de beurt. En hoewel ze er allebei hard voor knokten was het een ongelijke strijd. Op de Open Oost Nederlandse Kampioenschappen stonden Merel en Annika nog te schitteren, maar vandaag kwamen ze maar niet in de wedstrijd. Er werd van alles geprobeerd, van streng tot bemoedigend toespreken, elkaar wakker kloppen, tot en met het aanmoedigen door het gehele publiek maar het mocht helaas niet baten. Soms heb je gewoon je dag niet. Toch wisten ze qua cijfers wel behoorlijk constant te blijven en dat is ook best knap. Ze hebben de dag dan ook afgesloten met het in ontvangst nemen van hun zwarte vaantje en gelden nu als officieel gevorderd duo.
Sammy-Jo en Yuri hadden vandaag hun tweede wedstrijd samen en wisten hoge ogen te gooien. Ze vielen op met hun stijl en het feit dat alle worpen ‘echt’ waren, iets wat de jury hoog in het vaandel heeft staan. Vooral Yuri is hierbij in positieve zin opgevallen. En hoewel dit duo nog maar net begonnen is zijn ze nu al klaar voor de grotere toernooien. Alleen dit feit is al een prestatie op zich.
Hoe mooi is het als je deelnemers in eigen huis dit soort prestaties laten zien, dan dekt zelfs het woord trots niet de lading.

Nieuws foto