Weer een zwart vaantje bij Budo Yujo!

Op zondag 2 april was er in Schagen weer de vaantjes competitie. Met 7 kandidaten gingen we naar Schagen. Tigo, Reno, Caithlin, Diana, Thijs, Anna en Janneke waren van de partij.
Reno en Diana waren de eerste die de mat op mochten. Ze waren erg aan elkaar gewaagd maar Reno weet met een klein verschil te winnen. Reno had vandaag wel een top dag. Alleen de partij tegen de tegenstander van Budowaza verliest hij maar net aan. Tegen Caithlin en Tigo geeft hij een geweldig partij en weet hij heel goed van Tigo te winnen.
Ook Caithlin verliest van de jongen van Budowaza. Hij is net even wat beter en daarom wint hij de partij.
Thijs deed voor de eerste keer mee met de wedstrijden. Dit was voor hem wel heel spannend. Maar dat was tijdens de wedstrijd niet echt te merken, hij ging er vol voor. Vlak voor het einde stond het zelfs nog gelijk. Echter de tegenstander wist nog 2 punten te halen waardoor Thijs de wedstrijd net verloor.
Tigo moet vervolgens tegen Diana. Diana maakt een hele mooie worp in fase 2. Op de grond zijn ze erg aan elkaar gewaagd en het lukt hun beide niet om een houdgreep te maken. Tigo is in fase 1 (stoten en trappen) net iets beter en weet daarom de partij te winnen.
Vervolgens zijn Tigo en Caithlin aan de beurt. Doordat Tigo wat feller is in fase 1 weet Tigo deze partij te winnen.
Dan mag Diana tegen de deelnemer van Budowaza. De partij gaat aardig gelijk op. Diana weet hem ook nog te werpen maar krijgt niet de volledige punten. Ze verliest net aan met 16-13.
Daarna is het de beurt aan Tigo. Tigo weet wel van hem te winnen. Tigo weet de punten in fase 1 goed te pakken en laat zich niet zomaar werpen. Hij wint deze partij overtuigend met 15-8.
Daarna is de partij tussen Caithlin en Diana. Beide zijn heel sterk. In fase 2 zijn ze ook aan elkaar gewaagd. Caithlin heeft net de overhand en weet nog een ippon te maken in fase 1, daarom krijgt ze een full ippon (volle punten op alle drie de onderdelen).
In de middag waren Anna en Janneke aan de beurt. Voor Anna is het spannend of ze haar zwarte vaantje vandaag gaat halen. Ze hoeft nog maar 30 punten en mag als eerste aan de slag. De eerste partij wint ze met 10-7. Ook de volgende partij weet ze met 17-6 overtuigend te winnen. Met nog 1 partij te gaan hoeft ze nog maar 6 punten voor haar zwarte vaantje. Dit is tegen een jongen van Shintai. Bij het stoten en trappen heeft hij bij het begin nog de overhand. Anna weet zich vervolgens goed te herstellen en verrast een ieder met een geweldig worp. De tegenstander herstel zich na de worp waardoor Anna niet gelijk naar een houdgreep kan. Anna krijgt de jongen met een mooie kanteltechniek op de rug en weet hem daarna te controleren met een houdgreep. Hierdoor krijgt ze een full ippon waardoor ze de wedstrijd met 17 punten weet te winnen. Haar zwarte vaantje is dus dik binnen.
Op de andere mat moest Janneke aan de slag. Voor Janneke is het de eerste wedstrijd sinds haar blessure. Dat is dus best wel spannend. De eerste partij gaan lekker en ze weet deze dan ook overtuigend met een full ippon te winnen. Dat geeft zelfvertrouwen. De tweede partij is echter tegen een hele sterke tegenstander waarbij ze verliest met een full ippon. De derde partij weet ze net aan te winnen met 7-5. Hier liet ze wel weer zien dat haar houdgreep zit als een huis.

Het was voor alle onze deelnemers weer leerzame ervaring. Voor de wedstrijdtraining zijn er weer genoeg aandachtspunten zichtbaar geworden. Maar we zijn vooral ontzettend trots op wat onze deelnemers hebben laten zien.

Nieuws foto